Sectoren

Boekhoudkundig en fiscaal advieskantoor

Alsof het kluwen aan boekhoudkundige en fiscale voorschriften niet verwarrend genoeg is, dient men nog eens rekening te houden met een resem sectorspecifieke aspecten ook. 1 + 1 is dus zelden ‘gewoon’ 2. Gelukkig is Hoskens Accountancy van de meeste financiële markten thuis en gidsen we je graag door die dichtbegroeide jungle aan cijfers en regels. Voor een handjevol sectoren is ons gidswerk zelfs zo doelgericht dat we ze graag in onze digitale etalage zetten.

MAAK EEN AFSPRAAK
Bouwsector

Zoals elke aannemer of bouwheer je zal bevestigen, vereist een stabiele constructie eerst en vooral een stevig en doordacht fundament. Van dat fundament legt Hoskens Accountancy met plezier de eerste steen. En zelfs als de werken al wat gevorderd zijn, staan onze opbouwende diensten ter beschikking. De bouwsector steekt namelijk qua tewerkstelling en omzetcijfers als een statige wolkenkrabber boven andere sectoren uit, met alle gevolgen van dien op juridisch, fiscaal en financieel vlak.

Horeca

Aaah, de horecaondernemers. Heerlijk, die dynamiek en energie van hen. Van pop-up tot top-pub: wij loodsen je door dat mijnenveld aan verantwoordelijkheden en verplichtingen. Flexi-jobs, een goed idee? En hoe werkt dat Dimona-systeem? Hoe regel je je kassa en hoe koppel je die aan je boekhouding? Welk btw-percentage reken je aan bij catering? De huur van je pand…welk tarief is interessant? Laat dat soort zorgen aan ons over, zodat jij je kan concentreren op het culinaire, de mixology, de hospitality, het creatieve, de horeca.

Vrije beroepen

Als vrij beroep geketend zijn aan een slecht uitgewerkte fiscale strategie? Dat willen we uiteraard niet. Hoskens Accountancy stippelt het traject uit dat je op het lijf – of beter: op de zaak – geschreven is. Van advocatenkantoren tot dokterspraktijken en architectenbureaus: onze accountants hebben de nodige expertise om je balans in evenwicht te brengen.


Retail

Elke sector wordt op regelmatige basis geconfronteerd met uitdagingen op allerlei vlakken, dat heb je helaas niet in de hand. Wat je wél in de hand hebt, is de manier waarop je je aanpast aan veranderingen en innovaties, hoe diepgaand ze ook zijn. Denk in de retailwereld maar eens aan de impact van de e-commerce, de stijgende concurrentie en de strengere overheidsreguleringen. Met de juiste partij aan je zij is het gemakkelijker zeilen op de schokgolven die de markt in beroering brengen. Aye aye Captain!