Diensten

Boekhoudkundig en fiscaal advieskantoor

Diensten

Sta ons toe met wat vijven en zessen aan te kaarten hoe breed onze expertise effectief reikt, en welke specialismen we met ons kantoor beheersen. Hoe meer fiscale, administratieve en financiële verplichtingen wij voor onze…tja, rekening…kunnen nemen, hoe meer tijd er voor jou vrijkomt om te doen wat je zou moeten doen: ondernemen.

1

Boekhouding

First and foremost, natuurlijk. Zorgvuldig analyseren, monitoren en rapporteren staan daarbij centraal. Hoskens Accountancy zorgt te allen tijde voor een klare kijk op de financiële gezondheid van je bedrijf. Wij houden jouw boeken, zij het op de klassieke manier (handmatig / papier) of op de digitale. Da’s een grijze haar minder, toch?

2

Fiscaliteit

Op ons kan je rekenen voor het nauwgezet opvolgen van alle mogelijke fiscale verplichtingen die jij als hardwerkende zaakvoerder in België moet ondergaan. En dat zijn er heel wat (wie niet graag koude rillingen krijgt, leest best niet verder): bedrijfsvoorheffingen, personen- en vennootschapsbelastingen, roerende voorheffingen, fiscale audits enzovoort.

3

Successieplanning

Een goede stuurman of kapitein kan het roer doorgeven zonder dat het schip vergaat. Dat laatste zou trouwens zonde zijn gezien de jarenlange noeste arbeid die in je vennootschap gekropen is. Een waterdichte successieplanning (ook privé is dat mogelijk!) is dus een cruciale investering. Hoskens Accountancy begeleidt je door het mijnenveld aan modaliteiten, belastingen en mogelijkheden om een eventuele overdracht zo soepel mogelijk te doen verlopen.

4

Financieel advies

Zoveel meer dan louter de ‘houder der boeken’: als klant van Hoskens Accountancy heb je er een zeer gespecialiseerde, financiële hulplijn bij…en wat voor één! Eén die volledig op de hoogte is van de prestaties van je onderneming en de gevolgen daarvan op je persoonlijke financiën kan projecteren. Eén die ter beschikking staat als je je aan een zogenaamde ‘strategische brainstormsessie’ of verlichtende babbel wil wagen bij onder andere: de opstart van een onderneming – een eventuele overname – het inlijven van personeel – de zoektocht naar overheidssteun en subsidies – etc. Kortom: één die je hand komt vasthouden als je in het duister tast, en ‘m op de lichtschakelaar legt.

5

Vermogensplanning

Alsof een vermogen opbouwen al niet moeilijk genoeg is, blijkt het bijhouden ervan soms zelfs minstens even lastig. Tenminste, als je niet over de juiste professionele bijstand beschikt. Gelukkig ben jij, beste lezer, via deze weg bevoorrecht met de wetenschap dat je bij ons kan komen aankloppen voor hulp bij het structureel plannen en optimaliseren van je vermogen op lange termijn. Doel: een maximaal rendement, natuurlijk.

6

Pensioenplanning

Je pensioen: een ver-van-je-bedshow? Niet echt. Eerder een tijdloze show die altijd aanwezig is. Een beetje zoals Friends. Alleen moet je deze pensioenshow een stuk serieuzer nemen. Want je bepaalt nu eigenlijk al mee hoe je levensstandaard er dan zal uitzien. Kunnen we die standaard naar een zo hoog mogelijk niveau trekken? Uiteraard! Onze experts wegen samen met jou de verschillende opties af, schrijven nieuwe scenario’s uit en werken aan een duidelijk plan om van jouw show een hit te maken.